Ga naar de inhoud

Tip: gebruik een waterflosser wanneer je een beugel draagt

Een waterflosser gebruiken wanneer je een beugel draagt?

Heb jij of je kind een beugel en klaagt de orthodontist altijd dat het gebit rond de beugel niet goed is gepoetst? Overweeg dan om een waterflosser te nemen. Waterflossers zijn effectiever in het reinigen van je gebit dan ragertjes of tandenstokers. Het verwijderen van tandplak en voedselresten rond de beugel gaat een stuk sneller en beter.

Het probleem van de beugel

Beugels zijn schitterende dingen wanneer het gaat om het rechtzetten van je tanden. Ze zijn echter verschrikkelijk lastig schoon te houden. Zeker als je een blokjesbeugel draagt, is het een uitdaging om je tanden goed schoon te houden. Met alleen poetsen kun je namelijk niet overal goed bij en blijven er etensresten en tandplak achter. Met name in de ruimtes tussen de tanden en de randen van de beugel zijn lastig schoon te krijgen. Laat je de tandplak zitten, dan leidt dit op termijn tot gaatjes en tandvleesproblemen. Het zou zonde zijn als je straks wel rechte tanden hebt, die vervolgens behandeld moeten worden voor gaatjes en verkleuringen. Gelukkig hebben de Willie Wortels van onze tijd de waterflosser uitgevonden.

Waterflosser?

Zoals de naam het al doet vermoeden, dient dit apparaatje als vervanging voor traditionele tandenstokers en ragertjes. Het werkt als een soort douche voor je mond. Je vult hem met water, bevestigt het speciale beugel-opzetstukje en je bent klaar om te beginnen. Het uiteinde van de het spuitstuk richt je vervolgens op je tanden. Met een druk op de knop spuit het water met een krachtige, maar aangename straal op je tanden en tandvlees. De waterstraal verwijdert daarmee alle etensrestjes en tandplak van rond je slotjesbeugel. Goede waterflossers zijn de de Philips Cordless Power 3000 en de Waterpik WP-662.

Zo werkt het

De waterflosser gebruik je na het poetsen. Systematisch kun je dan, net als bij flossen, beginnen met het schoonmaken van de ruimtes tussen je tanden en rond de beugel. Je spuit het water op de randjes en andere plaatsen waar je met een tandenborstel moeilijk bij kunt komen. Zoals gezegd is dit een stuk effectiever dan normaal flossen. Moderne waterflossers zijn uitgerust met een vibrerende straal waar ook wat lucht bij zit, waardoor het gebruik ervan aanvoelt als een massage voor je mond. Zo krijg jij je gebit op een aangename manier mooi schoon, zodat zowel jij als je orthodontist tevreden kunnen zijn!

1 reactie op “Tip: gebruik een waterflosser wanneer je een beugel draagt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *