Ga naar de inhoud

Waarom een elektrische tandenborstel gebruiken?

Waarom een elektrische tandenborstel gebruiken?

Heb jij na het tanden poetsen ook het gevoel dat je tanden niet goed schoon zijn? Of heb je last van bloedend tandvlees? Tanden poetsen met een elektrische tandenborstel kan dan uitkomst bieden! Die verwijdert namelijk beter tandplak dan een normale hand tandenborstel.

Waarom poetsen met een normale tandenborstel vaak niet effectief is?

Als je jouw tanden poetst met een gewone tandenborstel moet je tegelijk druk zetten en bewegen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je vaak onbewust te hard drukt op de tandenborstel, waardoor je het tandvlees beschadigt en wegpoetst. Als tandvlees verdwenen is, groeit het niet meer terug aan. Daarnaast kan je met een gewone tandenborstel vaak niet goed de tandplak verwijderen die zit tussen de overgang van je tanden naar je tandvlees. Bacteriën en tandplak blijven in de rand zitten, waardoor je een grotere kans hebt op gaatjes of tandvleesontsteking.

Ook kan je met de handborstel minder goed in de ruimte tussen de tanden en kiezen komen. Ook hier blijven veel bacteriën en plaque achter. Terwijl jij denkt dat je jouw gebit goed schoon gemaakt hebt is het tanden poetsen minder effectief dan zou kunnen. Met een elektrische tandenborstel verwijder je tot 2x zoveel tandplak.

Waarom is tanden poetsen met een elektrische tandenborstel beter?

Doordat de kop van de tandenborstel is ontwikkeld naar de vorm en stand van jouw gebit, komt de borstel beter in de rand tussen tanden en tandvlees. Je verwijdert de bacteriën daarmee makkelijker en effectiever. Hierdoor zorg je voor een betere mondgezondheid en een frisser gevoel.

De borstelkop en haren draaien rond of pulseren en zijn zo gevormd dat de tand of kies gelijkmatig schoon gemaakt wordt. Door deze vormgeving poets je ook onbewust veel beter bij de tandvleesrand en rond de tanden. Daarnaast draait de borstel veel sneller dan je dat zelf met de hand kan doen.

Zijn er nog meer voordelen aan elektrisch tanden poetsen?

Jazeker, door slimme technologie geven elektrische tandenborstels vaak zelf aan wanneer ze aan vervanging toe zijn of wanneer je te hard drukt tijdens het poetsen. Als je de borstel op tijd vervangt en de druk bij het poetsen vermindert zorg je voor een schoon gebit en gezond tandvlees. Goede elektrische tandenborstels zijn onder andere De ORAL-B Pro3 3000 Cross Action en de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300.

Andere artikels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *