Ga naar de inhoud

Voor tandheelkundige noodgevallen ga je naar de spoedtandarts in Amsterdam

tandheelkundige noodgevallen

Een spoedtandarts is een tandarts die zich specialiseert in tandheelkundige noodgevallen. Ze zijn speciaal getraind om te helpen bij problemen als ernstige tandpijn, gebroken of verloren tanden en ontstekingen. Vaak zijn dit acute situaties die onmiddellijke hulp vereisen. Niet alleen om de pijn te verlichten, maar ook om ergere symptomen te voorkomen.

Een spoedtandarts begrijpt de urgentie achter deze problemen en kan de noodzakelijke behandelingen uitvoeren om de situatie te stabiliseren tot de eigen tandarts beschikbaar is. En juist dat is de kracht van een spoedtandarts. Een spoedtandarts in Amsterdam is namelijk vaak beschikbaar in de avond, in het weekend en op feestdagen,  zodat spoedpatiënten ook buiten kantooruren hulp kunnen krijgen. Je hoeft niet ingeschreven te staan als patiënt bij een bepaalde tandartskliniek om bij de spoedtandarts terecht te kunnen.

Dit zijn problemen waarmee je naar de spoedtandarts in Amsterdam kan

1. Ernstige tandpijn die niet beter wordt

Tandpijn kan variëren van mild tot ondraaglijk. Als je plotseling hevige tandpijn ervaart die niet verdwijnt kan dit wijzen op een ernstig probleem, zoals een ontsteking of een gebroken tand. Heb je ondraaglijk veel pijn die niet minder wordt? Dan kun je contact opnemen met een spoedtandarts in Amsterdam. Die kan de oorzaak van de pijn vaststellen en je snel verlichting bieden.

2. Afgebroken of uitgeslagen tanden

Een ongelukkige val of een harde klap kan leiden tot afgebroken of compleet uitgeslagen tanden. Snel handelen is hierbij van essentieel belang. Om een afgebroken of uitgeslagen tand te redden dien je de juiste stappen te nemen. Zo mag het afgebroken of uitgeslagen deel bijvoorbeeld niet uitdrogen. Een spoedtandarts kan direct ingrijpen om de tand te redden.

3. Ontstekingen en abcessen

Een abces is een geïnfecteerde zwelling in de mond die zich kan verspreiden en ernstige problemen kan veroorzaken. Ontstekingen en abcessen die niet behandeld worden kunnen grote schade en ernstige complicaties veroorzaken aan niet alleen de tanden en kiezen, maar ook aan de kaakbotten en zelfs het gehele lichaam. Het is dus belangrijk om altijd met ontstekingen en abcessen naar de tandarts te gaan. Kun je niet op tijd bij je eigen tandarts terecht? Dan kun je altijd terecht bij een spoedtandarts in Amsterdam om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen.

4. Hevige bloedingen

Bloedend tandvlees komt helaas bij veel tandarts patiënten in Nederland voor. Het wijst echter op een (beginnende) ontsteking in het tandvlees. Deze ontsteking veroorzaakt bloedend tandvlees. Bloedt je tandvlees echter continu of hevig? Dan dien je contact op te nemen met een spoedkliniek.

Soms ontstaan er hevige bloedingen na het trekken van een tand of een kies. Ook in zo’n geval kun je het beste direct contact opnemen met een spoedtandarts in Amsterdam.

5. Uitgevallen vulling of kroon

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het is mogelijk dat een vulling of kroon uitvalt. Dit kan ongemak en pijn veroorzaken. Om verdere schade aan de tand te voorkomen, kan een spoedtandarts in Amsterdam de vulling of kroon snel vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *