Ga naar de inhoud

Verzorgingstips voor een gezond gebit

Verzorgingstips gezond gebit

Voorkomen is beter dan genezen wordt vaak gezegd. Dit geldt ook voor het onderhouden van het gebit. Het is beter dat dit goed wordt onderhouden dan wanneer het wordt verwaarloosd en je een keer op avond naar spoed tandarts Amstel Dental moet, omdat de pijn niet meer te verdragen is. Daarom worden in dit artikel een aantal verzorgingstips gegeven.

Vernieuw regelmatig je tandenborstel

Het is belangrijk om elke twee à drie maanden je tandenborstel te vernieuwen. Wanneer je dit niet doet, gaan de bacteriën die je eerst hebt weggepoetst weer terug in je mond. Als je een elektrische tandenborstel hebt moet het opzetstuk vernieuwd worden in plaats van de gehele tandenborstel.

Ga op dieet voor je tanden

Op het moment dat je vrij regelmatig koffie of rode wijn drinkt is het lastig om je tanden parelwit te krijgen. Wanneer je daarbij ook nog eens rookt is het helemaal lastig. Over het algemeen helpen drankjes met een donkere kleur niet om je tanden witter te maken. Om een schoon en gezond gebit te krijgen is het belangrijk om wat lichtere dranken te kiezen of gewoon water. Mocht je iets binnen gekregen hebben dat absoluut niet goed voor je tanden is dan kun je het beste gelijk spoelen of gewoon een appel eten. Een appel staat ook wel bekend als een tandenborstel van de natuur!

Het juist poetsen van je tanden

Het juist poetsen van de tanden is zeer belangrijk voor het onderhouden van een gezond gebit. Allereerst is het belangrijk om dit in de ochtend en in de avond te doen. Dit heeft te maken met dat het speeksel wat opdroogt in de avond en als je uit bed bent gestapt. Dit zorgt er namelijk voor dat het tandplak niet aan je tanden gaat zitten. Tevens is het tandenpoetsen zelf ook belangrijk. Zo is het belangrijk dat de poetsbeurten 2 minuten duren. Daarnaast is het belangrijk om te poetsen in cirkelvormige bewegingen en de tandenborstel als potlood vast te houden. Dit zorgt ervoor dat je geen bloedend tandvlees krijgt.

Lees ook: tandsteen zelf verwijderen

Het flossen van je tanden

Het flossen van je tanden kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Echter kan dit wel de moeite waard worden. Als je het voor elkaar krijgt om te flossen zonder dat je voor de spiegel hoeft te staan is dit helemaal mooi meegenomen en zal tevens wat tijd besparen. Dan kun je dit op elk moment van de dag doen. Flossen kan namelijk behoorlijk wat vervelende problemen aan je gebit voorkomen.

2 reacties op “Verzorgingstips voor een gezond gebit”

  1. Ik merk ook dat mijn tanden en tandvlees gezonder zijn geworden sinds ik minder koffie drink. Ook zijn mijn tanden witter. Daarnaast probeer ik ook minder suiker te eten om gaatjes te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *