Ga naar de inhoud

Twijfel jij of je een tandartsverzekering moet afsluiten?

Sommige mannen weten niet zo goed of ze nu wel of niet voor een tandartsverzekering moeten kiezen. De meeste tandartskosten worden vanaf je 18e niet meer door de basisverzekering vergoed. Mannen met een gezond en sterk gebit, zullen lange tijd helemaal geen last van hun tanden hebben. Vandaar dat men op die momenten vaak twijfelt of een aanvullende tandverzekering wel of niet nodig is. In deze blog lees je wat een tandartsverzekering precies inhoudt, welke voordelen eraan zitten en wat de meest voorkomende redenen zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Wat is een tandartsverzekering en welke voordelen zitten hieraan vast?

Wist je dat je tot je 18e levensjaar automatisch verzekerd bent tegen de meeste tandartskosten als je een basisverzekering hebt? Na je 18e verdwijnen deze voordelen en zou je voor een losse en dus aanvullende tandartsverzekering kunnen kiezen. Mannen zijn vooral voor ernstige complicaties met hun tanden alsnog gedekt, aangezien dit bijna niet voorkomt. Voor routinebehandelingen zoals een jaarlijks bezoek aan de tandarts, het laten verwijderen van tandsteen, vullingen, fluoride- of wortelkanaalbehandelingen en röntgenfoto’s dien je vanuit de basisverzekering zelf te betalen.

Wil je alle tandartskosten toch laten vergoeden? Dan kun je voor een tandartsverzekering kiezen. Houd er wel rekening mee dat dit vaak onnodig blijkt als je een gezond gebit hebt. Kies dus vooral voor een tandartsverzekering als je vaker problemen met je tanden hebt. Op die manier haal je de kosten er dan goed uit.

Wat zijn de redenen om voor een aanvullende verzekering te kiezen?

In Nederland is iedereen verplicht om in ieder geval een basiszorgverzekering af te sluiten. De overheid bepaald ieder jaar welke kosten er door de basisverzekering zullen worden vergoed en hoe hoog het minimale bedrag voor het eigen risico wordt. Weet jij van jezelf dat je een bepaalde hulpvraag hebt, of heb je jaarlijks bepaalde zorgbehandelingen nodig? Dan is het een goed idee om voor een aanvullende verzekering te kiezen. Het mooie aan een aanvullende zorgverzekering is, dat je deze zelf kunt samenstellen. Heb je bijvoorbeeld intensieve fysiotherapie, operaties of andere zorg gerelateerde behandelingen nodig? Dan kun jij je hier specifiek voor laten verzekeren.

Soms kan het zijn dat je onverhoopt zorg nodig hebt en dat je basiszorgverzekering dit niet dekt. Op die momenten dien je dan je eigen risico in ieder geval te betalen.

Fotocredits, Person in Gray Shirt Holding Gray Metal Tool, uitsnede,Pavel Danilyuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *