Tandplakverklikker kopen

Tandplakverklikker kopen

Een tandplakverklikker laat door middel van een niet-schadelijke kleurstof zien waar zich tandplak op de tanden bevindt. Dit is handig, leuk en leerzaam voor jezelf of voor je kind om te laten zien op welke plek beter gepoetst moet worden.

Hoe werkt een plakverklikker

Een tandplakverklikker bevat een niet toxische kleurstof (vaak een natuurlijke kleurstof). Deze kleurstof blijft plakken op de plaatsen waar niet goed gepoetst of geflost is. Vaak is dat rond het tandvlees en in de ruimtes tussen de tanden. Tandplak is namelijk vaak doorzichtig of lichtgeel van kleur en daarom niet goed met het blote oog zichtbaar. De kleurstof is vaak rood of paars en blijft plakken in de nog aanwezige tandplak. De tabletten geven met een kleur precies aan waar plak achtergebleven is. Schone tanden zijn glad, die kunnen geen kleur opnemen.

Waar een tandplakverklikker kopen

De plakverklikker is in tabletvorm te koop bij bol.com en de drogist. Er zijn verschillende soorten tandplak verklikkers op de markt. Deze plakverklikker van het merk GUM vinden wij erg goed. In de verpakking zitten 12 tabletjes met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is een handig hulpmiddel om tandplak zichtbaar te maken en te beoordelen of je zelf of je kind goed heeft gepoetst..

Gebruiksaanwijzing / hoe gebruiken

Je (of je kind) kauwt na het poesten een tablet fijn totdat deze is opgelost. Verspreid de kleurstof met de tong over de tanden en kiezen. Slik niet door, als dat toch gebeurt is dat niet heel erg want de kleurstof is niet giftig. Spoel hierna 1 a 2 keer met water.

Vervolgens kijk je in de spiegel, waar de kleurstof uit de tabletjes de tandplak rood heeft gekleurd. Vervolgens kun je op de plaatsen waar de plak is achter gebleven de plak nogmaals wegpoetsen of flossen. Door het poetsen verwijder je naast de tandplak ook de achtergebleven kleurstof. Daarnaast verdwijnt de kleurstof van de plakverklikker vanzelf. Ideaal dus om kinderen goed te leren tandenpoetsen. De tandarts gebruikt ze soms zelf ook om tandplak en tandsteen op te sporen.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van gezondheid (medische apparatuur) en consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld (waaronder elektrische tandenborstels, apparatuur voor tandartsen, etc.). Als onderzoeker zoekt ze naar oplossingen die patiënten helpt hun mondgezondheid te verbeteren. Ze deelt haar ervaringen en die van haar collega's op onze website. Lees meer over Hanneke de Groot of onze website.

Deze post heeft een reactie

  1. Grappig spul, ik heb er mijn dochtertje mee laten zien (bij mijzelf) hoe belangrijk goed tandenpoetsen is.

Geef een reactie

Sluit Menu