Ga naar de inhoud

Tandpasta tegen tandhalsgevoeligheid: verlichten van pijn bij gevoelige tanden

Tandpasta tegen tandhalsgevoeligheid

Heb je vaak last van gevoelige tanden? Met name bij het eten en drinken van koude of warme producten? Wellicht heb je last van tandhalsgevoeligheid. Wist je dat tandpasta kan helpen om de gevoeligheid en pijn bij het eten of drinken te verminderen?

Wat is tandhalsgevoeligheid?

Bij tandhalsgevoeligheid is het blootliggen van de tandhalzen het probleem. Doordat het tandvlees zich door ouderdom, stress, medicijngebruik, te hard poetsen of beschadigingen terugtrekt, komt de hals en de wortel van de tand gedeeltelijk bloot te liggen. Op de hals van de tand zit (bijna) geen tandglazuur. De zenuwen in de tand zijn hierdoor minder goed beschermd tegen invloeden van buiten af. Het eten en drinken van koude, warme, zure en zoete producten kan dan erg gevoelig en zelfs pijnlijk zijn.

Waardoor ontstaat tandhalsgevoeligheid?

Tanden bestaan uit een kroon en wortels. In elke tand zitten microscopisch kleine kanaaltjes die verbonden zijn met de zenuwholte binnenin de tand of kies. De kroon heeft een sterke laag glazuur die de kanaaltjes afsluit. De tandhals en de wortels hebben dit niet, maar als het tandvlees de kanaaltjes afsluit merk je daar weinig van. Alleen wanneer het tandvlees zich terugtrekt of verdwenen is, komen de tandhals en wortels zonder het beschermde laagje glazuur bloot te liggen. Bij het eten en drinken van koud en warme producten, maar ook zoete en zure prikkels en koude lucht van buitenaf veroorzaakt dit een scherpe pijn. Dit komt omdat het vocht in die kanaaltjes in beweging komt en de zenuwen irriteert.

Speciale tandpasta tegen tandhalsgevoeligheid

Tanden poetsen is ontzettend belangrijk bij tandhalsgevoeligheid. Met een speciale tandpasta breng je een extra sterk beschermlaagje aan op de tanden waardoor prikkels van eten en drinken minder pijn doen. Dit komt omdat tandpasta de doorgang via de kanaaltjes naar de zenuwholte blokkeert. Er zijn speciale tandpasta’s die helpen bij gevoelige tandhalzen. Iedere tandpasta heeft zijn eigen werking. Het is aan te raden meerdere tandpasta’s uit te proberen wanneer je last hebt van tandhalsgevoeligheid. Zelf zijn wij erg tevreden over Sensodyne.

Sensodyne Complete Protection

Sensodyne Complete Protection bevat ingrediënten die een beschermlaag over het blootliggende tandbeen leggen. De tandpasta is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden. Dit laagje beschermt tegen de pijn bij gevoelige tanden. De ingrediënten helpen om het tandglazuur te remineraliseren, het glazuur te versterken en te verharden. Omdat terugtrekkend tandvlees een belangrijke oorzaak is, moet je ook jouw tandvlees beschermen. Tweemaal daags poetsen met Sensodyne Complete Protection helpt een om gezond tandvlees te behouden en is een goede tandpasta tegen tandhalsgevoeligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *