Ga naar de inhoud

Tandpasta die aanslag verwijdert

Tandpasta die aanslag verwijdert

Roken, koffie en thee drinken, wijn, kleurstoffen, eten en medicijnen kunnen voor een gele / bruinige aanslag op je tanden zorgen. Hieronder lees je meer over speciale tandpasta die in staat is om aanslag van je tanden te verwijderen tijdens het poetsen.

Lees ook: hoe de beste tandpasta voor jou kiezen

Tandkleur is genetisch bepaald

Voordat we stil staan bij de speciale tandpasta die je tanden van aanslag kan ontdoen is het belangrijk om te weten dat de oorspronkelijke kleur van je tanden erfelijk bepaald is. Sommige mensen worden geboren met sneeuwwitte tanden, anderen hebben van zichzelf een ietwat gelig gebit. Deze interne verkleuring kun je niet weghalen want die zit onder de tand, achter het tandglazuur.

Externe verkleuringen zoals die veroorzaakt worden door roken, koffie, thee en wijn drinken, kleurstoffen, eten en medicijnen kunnen wel voor een deel weggehaald worden. Een van de manieren daarvoor is tandpasta. Er zijn in de supermarkt of bij de drogist verschillende merken te koop die speciaal gericht zijn op het verwijderen van aanslag en een witter gebit. Een voorbeeld van een goede tandpasta die aanslag kan verwijderen is Colgate Max White.

Hoe werkt deze tandpasta

Veel mensen denken dat aanslag verwijderende of witmakende tandpasta niet werkt. Toch is dat niet helemaal waar. Om te begrijpen hoe deze tandpasta werkt, moeten we teruggrijpen naar de ingrediënten lijst. Wie de tandpasta vergelijkt met normale soorten, ziet dat het gehalte schuurmiddel bij de aanslag verwijderende versie stukken hoger is.

De functie van het schuurmiddel is het verwijderen van aanslag. Niet elke tandpasta heeft dezelfde schurende werking. Tandpasta’s bedoeld voor gevoelige tandhalzen, zullen over het algemeen een lage schurende werking hebben om de kwetsbare tandhalzen te beschermen. Terwijl tandpasta’s bedoeld om rokersaanslag te verwijderen een hoge schurende werking hebben. De schurende factor van de tandpasta is overigens niet de enige factor. Belangrijk zijn ook de manier van poetsen en de borstel die gebruikt wordt. Lees meer over de juiste poetsmethode.

Advies

Door het sterk schurende effect van dit soort tandpasta raden we je niet aan om hiermee dagelijks te poetsen. Bij dagelijks gebruik kan dit je tanden (glazuur) aantasten. Dagelijks poetsen met dit type tandpasta is ook niet nodig, want de echte aanslag komt niet binnen één dag terug. Voor dagelijks gebruik is een normale tandpasta voldoende. De schurende tandpasta gebruik je ongeveer 1x per week in een poetsbeurt van minimaal 2 min. Poets zoals normaal, niet te hard.

Een goede combinatie is bijvoorbeeld Elmex anti Cariës voor dagelijks gebruik en Colgate Max White voor 1x in de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *