Tandendoosje kopen: bewaar de melktanden van je kind!

Tandendoosje kopen: bewaar de melktanden van je kind!

Het wisselen van het melkgebit naar een grote-mensen tanden blijft een bijzonder moment voor je zoontje of dochtertje. De meeste kinderen wisselen hun tanden vanaf hun zesde jaar. Deze wisselperiode is een heel belangrijke fase in de ontwikkeling van het blijvend gebit van je kind. Het is daarnaast een spannende periode voor het kind. Je zoontje of dochtertje krijgt vanaf nu echt het gevoel eindelijk ‘groot’ te worden. Het bewaren van melktanden is dan een leuke herinnering voor later. Een tandendoosje kopen is leuk om het verloop bij te houden. Daarnaast kan je kind terugkijken als het is opgegroeid hoe de melktanden er vroeger uitzagen.

Lees ook: tanden hygiënisch en veilig opbergen in tandendoosje

Wat is een tandenbewaardoosje?

Een tandenbewaardoosje is een doosje waarin je de de melktandjes en –kiesjes hygiënisch kunt bewaren. In sommige bewaardoosjes kun je de tandjes zo bewaren dat ze geplaatst zijn zoals ze in de mond zaten! De tanden en kiezen kunnen dan tijdens het wisselen één voor één in het bewaardoosje worden geplaatst. Zo ontstaat weer het oorspronkelijke melkgebit.

Verschillende materialen, vormen en kleuren

Tandendoosjes zijn te koop in verschillende materialen, bijvoorbeeld in zilver, hout of kleurrijk plastic. Er zijn doosjes met daarop bekende kinderidolen en hele praktische doosjes met een speciale pasta waar je de tandjes insteekt. De pasta houdt de tandjes op hun plek en voorkomt uitdroging. Er zijn doosjes voor jongens en voor meisjes. Bekijk alle tandendoosjes.

Andere eigenschappen

Sommige bewaardoosjes worden geleverd met een leuk logboekje. Daarin kan je zoontje of dochterje bijhouden wanneer welke tand is gewisseld. Ook is er in sommige doosjes ruimte voor het plaatsen van een fototje. Soms is er zelfs ruimte voor het bewaren van een haarlok. Zo heb je een deel van de zichtbare verandering die je kind doormaakt van je kind bij elkaar bewaart. Tenslotte is er in een aantal doosjes schrijfruimte om naam, wensen, leeftijd en meer gegevens op te schrijven.

Tandendoosje kopen

Een tandendoosje is een handige manier om de melktanden in de bewaren en op te slaan als dierbare herinnering voor later. De doosjes zijn ook leuk om cadeau te doen aan de kleintjes van je vrienden, als kraamgeschenk of aan bijvoorbeeld je neefje of nichtje. Een tandendoosje kopen? De bewaardoosjes zijn te koop bij bol.com.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van gezondheid (medische apparatuur) en consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld (waaronder elektrische tandenborstels, apparatuur voor tandartsen, etc.). Als onderzoeker zoekt ze naar oplossingen die patiënten helpt hun mondgezondheid te verbeteren. Ze deelt haar ervaringen en die van haar collega's op onze website. Lees meer over Hanneke de Groot of onze website.

Deze post heeft een reactie

  1. Erg leuk zo’n melktanden bewaardoosje!

Geef een reactie

Sluit Menu