Ga naar de inhoud

Tanden zelf thuis polijsten en zo gele tanden voorkomen

Tanden polijsten

Vind jij ook dat jouw tanden soms te geel zijn? Valt het je wel eens op hoe mooi wit de tanden van een collega of buurman zijn? Wil jij ook van jouw gele tanden af zonder hoge tandartskosten? In dit artikel leggen we je uit hoe je door te polijsten je tanden witter kunt maken, wat je daar voor nodig hebt waar je op moet letten. We beginnen bij het begin, waarom worden jouw tanden eigenlijk geel?

Waarom krijg je gele tanden?

Jouw tandglazuur is de sleutel tot wittere tanden. Het glazuur werkt als een spiegel die het licht weerkaatst. Door allerlei factoren wordt het weerkaatsingsvermogen minder en krijg je gele tanden. Voor een klein deel kun je daar weinig aan doen, omdat het glazuur door veroudering dunner wordt. Het overgrote deel van de verkleuringen wordt echter veroorzaakt door eten, drinken (kleurstoffen), roken of door tandplak (geel). Die verkleuringen zorgen er voor dat je tanden geler worden. Gelukkig kun je die verkleuringen wel verwijderen.

Uiteraard kan je gele tanden voorkomen door op deze factoren te letten. Toch zijn er mensen die wel natuurlijk witte tanden hebben en ook koffie drinken, een wijntje nemen of een sigaret opsteken. Om weer terug wittere tanden te krijgen moet je als het ware de spiegel opwrijven en het weerkaatsingsvermogen van het glazuur verbeteren. Je moet de aanslag van de tanden verwijderen. Dit kan eenvoudig door zelf jouw tanden te polijsten.

Hoe werkt het zelf polijsten van jouw tanden?

Het zelf polijsten van jouw tanden begint bij het goed schoonhouden. Tweemaal per dag jouw tanden poetsen, bij voorkeur met een elektrische tandenborstel, verwijdert al veel aanslag en plak. Toch is dit alleen niet voldoende om gele tanden te voorkomen. Het polijsten van jouw tanden kan je op 3 manieren doen:

  • Door het gebruik van polijstende opzetborsteltjes op jouw elektrische tandenborstel, als je die hebt. Als jouw tanden na het poetsen nog ruw aanvoelen kun je met deze speciale borsteltjes de tanden glad polijsten;
  • Door een speciale tandenpolijster te gebruiken. Die zijn gemaakt om de vervelende aanslag op je gebit te verwijderen die je niet kan weghalen door het normaal poetsen van je tanden.

Dit vinden we een goede tandenpolijster:

DEN-T® PRO P350 Elektrische Tandenpolijster
De DEN-T® PRO P350 is gemaakt door mondverzorging specialisten. Met de DEN-T® PRO P350 kun je thuis jouw tanden eenvoudig en nauwkeurig verzorgen. Zelfvertrouwen begint bij een mooie schone glimlach!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)

Waar moet je op letten als je zelf je tanden polijst?

Plaats een kleine hoeveelheid whitening tandpasta (bevat extra schuurmiddel) op en in het polijstkopje. Zet het ronddraaiende polijstkopje rustig op het gebied van je gebit dat je wilt polijsten. Polijst elk gebied enkele secondes. Probeer het op deze manier schoonmaken van je tanden niet vaker te doen dan 1x in de week (ons advies is maximaal 1x in de maand) en volg de instructies in de gebruiksaanwijzing op. Gebruik tenslotte alleen een whitening tandpasta van een gerenommeerd merk (zoals die van Oral B hieronder), zodat je zeker weet dat de hoeveelheid schuurmiddel in balans is.

Oral-B 3D White Whitening Therapy
Oral-B 3D White Whitening Therapy Grondige Reiniging is geïnspireerd door de natuur en combineert Actief Mineraal Complex-technologie met houtskoolextracten om verkleuringen van het oppervlak grondig aan te pakken. De grondige reinigingsformule met houtskoolextracten geeft u een prachtige witte glimlach en verfrist en beschermt uw tandglazuur.
Oral-B 3D White Whitening Therapy Grondige Reiniging is geïnspireerd door de natuur en combineert Actief Mineraal Complex-technologie met houtskoolextracten om verkleuringen van het oppervlak grondig aan te pakken. De grondige reinigingsformule met houtskoolextracten geeft u een prachtige witte glimlach en verfrist en beschermt uw tandglazuur.

1 reactie op “Tanden zelf thuis polijsten en zo gele tanden voorkomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *