Meteen naar de inhoud

Review Philips Sonicare HX9332 elektrische tandenborstel

Philips heeft onlangs de Sonicare Diamondclean tandenborstels vernieuwd. Wij mochten de HX9331 elektrische tandenborstel testen. Het resultaat van deze test lees je in onderstaande review.

De Philips Sonicare HX9332

glas-philips-opladerDe Philips Sonicare HX9332 is een zogenaamde sonische, elektrische tandenborstel. In plaats van roteren bewegen de borstelharen trillend heen en weer. De tandenborstel maakt wel 31.000 poetsbewegingen per minuut en door deze snelle beweging wordt de tandpasta tussen de tanden gestuwt voor een goede reiniging. De tandenborstel heeft 5 poetsstanden. Naast de standaard Clean-stand is er de White-stand voor wittere tanden, Polish voor een extra schoon en glad gevoel, Gum Care om je tandvlees gezonder te maken en een Sensitive-stand voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. De tandenborstel heeft helaas geen poetsdruksensor om te hard drukken te voorkomen.

Leuk detail van Philips is de oplader / standaard. Die heeft de vorm van een glas, dat zeker niet misstaat op het badkamermeubel. Ook het opvallend stijlvol design van de tandenborstel zelf staat mooi op je wastafel.

In de verpakking zit de tandenborstel, 2 opzetborstels, 2 opladers (glas en reislader).

Koop de Philips Sonicare HX9332 elektrische tandenborstel hier.


De testresultaten

bol.com-Philips-Sonicare-White-Diamond-Clean-HX9332-04-Elektrische-tandenborstel-reviewWe hebben de Philips Sonicare HX9332 elektrische tandenborstel beoordeeld op de mate waarin de borstelharen tandplak verwijderen (poetsresultaat), aanvullende functies van het apparaat en poetsgemak in de vorm van grip en ergonomie. Het poetsresultaat is met een tandplak verklikker (paarse kleurstof) beoordeeld.

Eerst maar eens kijken naar hoe het apparaat voor ons gevoel presteert. De Philips Sonicare elektrische tandenborstel ziet er in ieder geval erg mooi uit. Het handvat heeft een slank, ergonomisch ontwerp, met een scherm dat alleen zichtbaar wordt bij inschakelen.

Tijd om te poetsen. De sonische beweging (5 standen), het trillend heen en weer bewegen, is even wennen als je een roterende elektrische tandenborstel gewend bent. De ruitvormige, medium harde borstelharen van de Diamondclean opzetborstels poetsen prettig en geven geen onprettig gevoel op het tandvlees en tanden. Nadat de ingebouwde timer na 2 min geklonken heeft is het tijd om de paarse kleurstof los te laten op het achtergebleven tandplak. Hoe goed heeft de tandenborstel mijn tandplak verwijderd?

tandplakverklikker-paarsDe Philips Sonicare HX9332 heeft de meeste tandplak van mijn tanden verwijderd. De borstel heeft bovendien een groot deel van de tandplak tussen de tanden en langs het tandvlees verwijderd. Blijkbaar is het trillend heen en weer bewegen net zo effectief als een roterend systeem. Ook op de moeilijk bereikbare plaatsen tussen de tanden heeft de tandenborstel erg goed gepresteerd ten opzichte van andere tandenborstels die we getest hebben. De claim dat de tandenborstel voor wittere tanden zorgt hebben we niet waargenomen, maar het apparaat kan zich verder erg goed meten met de concurrentie en is erg prettig in gebruik.

De batterij gaat erg lang mee en je hoeft niet vaak op te laden. Bij een volledig opgeladen accu poets je tot 84 minuten, dat is genoeg voor 2 poetsbeurten per dag gedurende 3 weken. Het apparaat maakt bovendien weinig geluid, wat een prettige bijkomstigheid is.

Conclusie

Met deze Sonicare HX9332 haal je niet alleen een bijzonder elegante tandenborstel in huis, maar ook een erg effectieve. Deze tandenborstel verwijdert in een 2 min poetsbeurt erg veel tandplak, is gebruiksvriendelijk, mooi en heeft nuttige aanvullende functies. Niet voor niet is deze tandenborstel door de consumentenbond als beste getest. Wij sluiten ons aan bij dit oordeel en raden deze tandenborstel aan wanneer je op zoek bent naar een (nieuwe) elektrische tandenborstel. Oordeel: zeer goed.

Koop de Philips Sonicare HX9332 elektrische tandenborstel hier.


Voor een professionele mondverzorging

1 reactie op “Review Philips Sonicare HX9332 elektrische tandenborstel”

  1. Wat ik zelf prettig vindt aan deze tandenborstel is dat hij lijkt om mijn oude handtandenborstel. Ik vind de opzetborstels die ronddraaien zelf niet lekker, dit lijkt veel meer op met de hand poetsen wat ik vanaf jongs af aan gewend ben maar dan beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *