Philips Sonicare Airfloss review

Philips Sonicare Airfloss review

De traditionele manier van flossen of het gebruik van tandenstokers is niet alleen onhandig, het is ook niet zo heel hygiënisch en leidt regelmatig tot pijn en bloedend tandvlees. De Airfloss is de oplossing van Philips voor het reinigen van de ruimtes tussen je tanden. Het flossen of gebruik van tandenstokers behoort daarmee tot het verleden. De Airfloss reinigt volgens Philips net zo grondig, zonder de ongemakken van de traditionele manieren. In deze Philips Sonicare Airfloss review testen wij of dit klopt.

Wat doet de Philips Sonicare Airfloss?

De Philips Sonicare Airfloss wordt gevuld met water of mondwater. Met de spuitmond spuit je vervolgens het (mond)water en lucht onder druk tussen de ruimtes waar je met je tandenborstel niet bij kunt komen. De technologie van lucht onder druk en microdruppels (water) zorgt ervoor dat tandplak en restjes eten worden weggeblazen en weggespoeld.

Hoe ziet de Philips Sonicare Airfloss eruit en hoe werkt het?

Qua uiterlijk is de Airfloss vergelijkbaar met een elektrische tandenborstel. De handgreep van de Airfloss is ergonomisch vorm gegeven en bevat een reservoir om te vullen met (mond)water. Waar bij een tandenborstel een opzetstukje zit voor een borstel, zit bij dit apparaat op die plek een spuitkopje. Het spuitkopje is klein en kan vlakbij in de ruimte tussen de tanden geplaatst worden Door een druk op de knop op de handgreep, spuit het water en de lucht door de ruimte tussen je tanden. Net als bij een elektrische tandenborstel is het apparaat draadloos en wordt de batterij opgeladen via een grondplaatje.

Hoe is de Philips Sonicare Airfloss in gebruik?

Als je wel eens bij de mondhygiëniste komt, ken je vast het gevoel van de monddouche die na een behandeling gebruikt wordt om jouw tanden schoon te maken. Een vergelijkbaar schoon gevoel krijg je bij het gebruik van de Airfloss, alleen iets minder intens. Voor mijn gevoel reinigt de Airfloss de voedselrestjes (en vast ook tandplak, maar dat is lastig te zien) goed van tussen de tanden. Een minpunt vind ik wel de grootte van het reservoir. Het reservoir moet wel snel worden bijgevuld, soms zelfs tijdens één ‘flossbeurt’. Het gevoel na het spoelen maakt echter alles goed, na gebruik voelen de tanden schoner en frisser aan. Al met al dus best een geslaagde test.

Onze conclusie van de Philips Sonicare Airfloss review

Hoewel de Airfloss zeker nog te verbeteren valt, ben ik erg tevreden over het gebruik. Je merkt de reinigende kracht en je tanden voelen schoner aan. Daarbij is de Airfloss zeker een stuk prettiger dan regulier flossen: geen pijn en geen bloedend tandvlees. De conclusie van onze Philips Sonicare Airfloss review is dan ook positief! Je koopt dit apparaat onder andere bij BOL.com.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van gezondheid (medische apparatuur) en consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld (waaronder elektrische tandenborstels, apparatuur voor tandartsen, etc.). Als onderzoeker zoekt ze naar oplossingen die patiënten helpt hun mondgezondheid te verbeteren. Ze deelt haar ervaringen en die van haar collega's op onze website. Lees meer over Hanneke de Groot of onze website.

Deze post heeft een reactie

  1. Ik gebruik hem op advies van de tandarts. Had eerst eentje van waterpik, maar die vond ik niet handig in gebruik. Deze philips wel!

Geef een reactie

Sluit Menu