Meteen naar de inhoud

Over tandenpoetstips.nl

Tandenpoetstips.nl is een informatieve website over onderwerpen gerelateerd aan alles wat met tanden en het gebit te maken heeft.

Doel van deze website

Als eerste- en tweedelijns professionals zien wij het als onze missie om mensen eerlijke en kloppende informatie te verschaffen. Het doel van tandenpoetstips.nl is relevante, betrouwbare en kwalitatieve over de gezondheid van het gebit delen aan onze bezoekers. We schrijven in eenvoudige taal, met verantwoordelijkheid en deskundigheid.

Dat doel komt tot uiting in informatieve artikelen over het verzorgen van tanden en het gebit, reviews en het beantwoorden van vragen.

Onze auteurs

De informatie op deze website is origineel en wordt geschreven door een team van specialistische auteurs op het gebied van tandheelkunde en mondverzorging. Onze auteurs hebben een uitgebreide ervaring in het schrijven van dit soort artikelen om de kwaliteit en authenticiteit van de informatie te garanderen. De auteurs op deze website hebben verschillende achtergronden. Zeker niet alle auteurs die schrijven voor deze website zijn tandarts of hebben een achtergrond op het gebied van tandheelkunde of werkt in de mondzorg of gezondheidszorg. Wel hebben we een neusje voor vragen die onder mensen leven over het gebit. We schrijven alleen goed onderbouwde artikelen en proberen misverstanden te voorkomen en fabeltjes te ontkrachten. Wij doen dat met de grootst mogelijke zorgvuldigheid.

De redactie van tandenpoetstips.nl is verantwoordelijk voor de informatie op de website. Je kunt contact opnemen met de redactie via onze contactpagina.

Kwaliteitsborging

We vinden de kwaliteit van onze artikelen en de juiste hulp voor bezoekers belangrijk. Een doorverwijzing naar een tandarts of een andere bevoegde zorgverlener bij een medische vraag is standaard.

Door onder andere berichtgeving van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) te volgen zorgen wij voor het op peil houden van onze kennis en inzicht in de laatste ontwikkelingen. Zie ook onze bibliografie. Ook winnen we waar mogelijk informatie in bij tandartsen die geregistreerd staan in het BIG-register. Zo borgen we de academische achtergrond op het gebied van tandheelkunde in onze artikelen.

De redactie bestaat momenteel uit:
Hanneke de Groot ( Technische Universiteit Delft – Specialist in medische apparatuur voor mondverzorging)