Ga naar de inhoud

Oral-B Teen elektrische tandenborstel review: goed poetsen bij een beugel

Tanden poetsen heeft bij tieners niet altijd prioriteit. Toch is in deze levensfase extra belangrijk dat ze extra veel aandacht besteden aan het poetsen van tanden en kiezen, vooral als ze een beugel dragen. Oral-B heeft daarom een elektrische tandenborstel ontwikkeld die jongeren beter en met plezier hun tanden te laten poetsen. Er is daarbij speciale aandacht voor tieners die een beugel dragen.

De review doen we deze keer niet alleen. We hebben Veerle van 14 gevraagd om de tandenborstel ook te testen. Veerle heeft een slotjesbeugel.

Conclusie Oral-B Teen

De Oral-B Teen elektrische tandenborstel is een prettig apparaat dat met de drie poetsprogramma’s, de poetsdrukfunctie, de slimme app en de vele andere mogelijkheden een perfecte tandenborstel is om jongeren beter hun tanden te laten poetsen. De speciale opzetborstel is een echte aanrader voor jongeren die een beugel dragen. Ze kunnen zo veilig en goed tandplak op hun tanden en rond de beugel verwijderen. Ik ben blij om te zien dat Oral-B er voor gekozen heeft de tandenborstel zo uit te voeren dat ook de standaard (volwassen) opzetborstels op het apparaat passen. Zo kan het apparaat mee groeien met de levensfase van je zoon of dochter. Kortom een prima tandenborstel om de weg richting volwassenheid in te slaan en vele jaren poetsplezier aan te beleven.

Oral-B teen elektrische tandenborstel

De Oral-B Teen is een volwaardige elektrische tandenborstel die het mogelijk maakt om via bluetooth een connectie te maken met de Oral-B app. De slimme coaching in de app zorgt voor realtime poetsadvies en helpt je zoon of dochter om zijn of haar voortgang te volgen. Het apparaat wordt geleverd met twee opzetborstels. Een normale borstelkop met ultrafijne borstelharen die zacht zijn voor tandvlees, gecombineerd met hardere borstelharen tegen tandplak. Voor jongeren met een beugel zit er een opzetborstel bij die in staat is om plak effectief van alle ruwheden van de beugel en tanden te verwijderen. Er zijn twee kleuren. Wij hebben de witte tandenborstel getest.

Hoe is het apparaat in gebruik

Met veel plezier heb ik de Oral-B Teen tandenborstel getest. Vergeleken met andere tandenborstels is het een apparaat dat lekker in de hand licht en niet te zwaar is. Het apparaat heeft een drietal poetsstanden die je kunt inschakelen via de aan/uit knop. Standaard start het apparaat met de snelle stand, maar door nogmaals op de aan knop te drukken schakelt het apparaat naar een lagere snelheid. De snelle stand vind ik zelf het beste poetsen, maar ik kan mij voorstellen dat bij gebruik van een beugels de zachtere standen prettiger aanvoelen. Dat beaamt Veerle. “De harde stand vind ik niet lekker rond mijn blokjesbeugel. De zachtere stand voelt veel prettiger en ik hoef niet bang te zijn dat ik de beugel beschadig”. Veerle is bovendien erg te spreken over de speciale opzetborstel voor het poetsen van tanden met een beugel. “De haartjes op deze ronde kop voelen niet te hard of zacht aan. Ze omhullen de slotjes van mijn beugel perfect en verwijderen tandplak van zowel de tanden als rond de slotjes”. Nuttig is ook de poetsdruk sensor, die rood gaat branden als je te hard drukt op de borstel.

En hoe vindt Veerle het poetsen met de realtime coaching app van Oral-B? “De tandenborstel maakt snel en eenvoudig verbinding met mijn telefoon. Ik moest eerst kort eenmalig wat dingen instellen en daarna kon ik via de gezichtsherkenning op de telefoon volgen welke tanden ik lang genoeg gepoetst had en waar nog niet. Het leukst aan de app vond ik de funzone (soort snapchat). Daar zitten spelletjes in die het poetsen leuker maken en je ook echt elke keer er toe aanzetten beter te poetsen”. Zelf vind ik de app vooral handig om jongeren goed en lang genoeg te laten poetsen. Ik vraag mij af of jongeren de app daarna ook nog blijven gebruiken, ondanks de leuke spelletjes.

Voordelen

  • Het apparaat doet waarvoor het ontwikkeld is: goed de tanden poetsen.
  • Op het apparaat passen ook de standaard opzetborstels van Oral-B (voor volwassen). Je hoeft de komende jaren dus geen nieuw apparaat te kopen.
  • Het apparaat heeft een poetsdrukfunctie die opmerkt wanneer je te hard poetst.
  • De speciale beugel opzetborstel doet erg goed zijn werk en geeft zelfvertrouwen dat tijdens het poetsen de beugel niet kan beschadigen.
  • Het apparaat is relatief stil.
  • Makkelijk schoon te maken.

Nadelen

  • De batterij gaat minder lang mee dan opgegeven (meer dan twee weken poetsen met 1 volledige oplaadbeurt). Opladen gaat overigens wel snel.
  • De positiedetectie van de app kan nog verbeterd worden.
  • De print op het frontje van het apparaat moet je aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *