Ga naar de inhoud

Oral-B Pro 2000 elektrische tandenborstel review

Oral-B mag gerust de meest gerenommeerde tandenborstelfabrikanten genoemd worden en dat uit zich dan ook in het gigantische aanbod dat ze leveren. Een van deze modellen is de Oral-B Pro 2000, die enorm populair is onder mensen die kennis willen maken met elektrisch poetsen. Het is niet het topmodel van Oral-B, maar als instapper een goed presterende tandenborstel tegen een relatief lage prijs. De pro2000 is als beste koop door de consumentenbond getest. Of de Oral-B Pro 2000 inderdaad zo’n goede keuze is, hebben we beoordeeld en het resultaat van deze review beschrijven we in dit artikel.

De Oral-B PRO 2000 koop je hier

De Oral-B Pro 2000

oral-b-pro-2000-testDe oral-B Pro 2000 maakt gebruik van de CrossAction opzetborstel. De Pro 2000 zorgt er voor dat de borstel oscilleert, roteert en pulseert om tandplak te verwijderen. Met de Oral-B Pro 2000 kun je kiezen uit twee standen. Een stand kiezen die bedoeld is voor de dagelijkse reiniging en een stand die je kunt gebruiken indien je last hebt van gevoelig tandvlees. Gebruik je die laatste, dan kun je het tandvlees zachtjes masseren, zodat het geholpen wordt bij het herstel. Niet onbelangrijk is de poetsdruksensor die dit apparaat heeft. Die zorgt er voor dat wanneer je te hard of juist te zacht poetst dit door de tandenborstel wordt aangegeven, zodat je jou tandvlees en tandvlees niet beschadigd door te hard poetsen. Uiteraard heeft dit apparaat ook een timer die de aanbevolen poetstijd van 2 minuten aangeeft. In de verpakking zit een tandenborstel, oplader en een opzetborstel.

De test en resultaten

In onze review hebben we gekeken naar gebruiksgemak en poetsgemak. Bij gebruiksgemak is beoordeeld hoe prettig de tandenborstel in gebruik is, bijvoorbeeld hoe de accu presteert en hoe makkelijk de opzetborstels te vervangen zijn. Het poetsgemak hebben we gereviewd aan de hand van de hoeveelheid tandplak die de borstel binnen 2 minuten verwijderd, de mate waarin de borstel het tandvlees ontziet en hoe de borstel in de hand ligt (ergonomie). Er is niet gekeken naar het design van de borstel.

druksensorDe Oral-P Pro 2000 presteert erg goed. Het poetsresultaat is goed te noemen, de meeste tandplak werd door het apparaat binnen 2 minuten goed en grondig verwijderd. Ook de timer vonden we prettig en iets waar door Oral-B goed over nagedacht is. Hij geeft 4 keer een signaal, om de 30 secendnen, om aan te geven dat je naar het volgende deel van het gebit mag gaan. De poetsdrukfunctie geeft duidelijk aan met een rood lampje wanneer je te hard poetst en gaat dan ook langzamer werken. De tandenborstel ligt lekker in de hand en is goed vast te houden, ook wanneer het apparaat nat is. Wel is de accu is redelijk snel leeg, maar door elke keer na het poetsen op te laten voorkom je dit probleem. Na twee keer tanden poetsen is opladen gewenst om het optimale resultaat te krijgen. Tenslotte het geluid. Net als de meeste elektrische tandenborstels moet je bij de Oral-B- Pro 2000 even wennen aan het geluid (je kunt het lawaai noemen) maar de borstel presteert hier niet slechter dan andere borstels.

We kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat de Oral-B Pro 2000 een uitstekende elektrische tandenborstel is voor een lage instapprijs. Lees ook eens de review van zijn grote broer, de pro 7000.

De Oral-B PRO 2000 koop je hier.

1 reactie op “Oral-B Pro 2000 elektrische tandenborstel review”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *