Ga naar de inhoud

Oral-B opzetborstels voor elektrische tandenborstels kopen

Oral-B opzetborstels kopen

Oral-B opzetborstels voor elektrische tandenborstels kopen? Een goed idee, want een goede mondhygiëne is erg belangrijk. Het is de manier om je tanden, kiezen en tandvlees gezond te houden. De basis hiervoor is goed tandenpoetsen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral met een gewone tandenborstel lukt het vaak niet om alle tandplak van je tanden te poetsen, met gaatjes en tandvleesproblemen als gevolg.

Daarom adviseren tandartsen om altijd een elektrische tandenborstel te gebruiken. Dit kost op korte termijn misschien wat meer, maar besparen je dure en pijnlijke momenten in de tandartsstoel. Een elektrische tandenborstel maakt de poetsbeweging voor je, en is tegenwoordig uitgerust met veel handige functies. Zo kun je de nieuwe Oral-B tandenborstel verbinden met de Oral-B app om je poetsgedrag in kaart te brengen en te perfectioneren.

Vervang regelmatig je opzetborstels

Een elektrische tandenborstel gaat vele jaren mee, maar de opzetborstels slijten en worden vies. Daarom moet je regelmatig de opzetborstels vervangen. Door het poetsen verliest de borstel namelijk zijn stugheid, en wordt deze minder effectief in het verwijderen van tandplak. Bovendien verzamelen zich al snel miljoenen bacteriën in je oude borstel, waardoor de kans op mondinfecties toeneemt.

Hoe lang je met een opzetborstel kunt doen

Gebruik nooit langer dan drie maanden dezelfde opzetborstel. Met een versleten opzetborstel kom je niet meer op de moeilijk bereikbare plekken, en door de opgehoopte bacteriën doe je meer kwaad dan goed voor je gebit!

Indicatieborstelharen

Om het gemakkelijker te maken om te bepalen wanneer de borsteltjes aan vervanging toe zijn, zijn Oral-B opzetborstels uitgerust met speciale indicatieborstelharen. Wanneer deze vervagen van kleur, is het tijd om een nieuw borsteltje te installeren. Namaakborsteltjes hebben ook gekleurde haartjes, maar onze ervaring is dat deze vaak al uit elkaar vallen voordat de haartjes zijn verkleurd. Ga daarom voor kwaliteit, en gebruik de originele opzetborstels.

Waar goedkoop kopen?

Oral-B opzetborstels zijn bij elke drogist en de meeste supermarkten verkrijgbaar, in verschillende soorten en maten, speciaal voor jouw gebit. Makkelijker is het nog om ze online te bestellen. Je kunt dan rustig vanuit je stoel de productomschrijving lezen, en na bestelling heb je ze vaak de volgende dag al in huis. Bovendien is dit goedkoper, omdat webshops zoals BOL.com veel groter in kunnen kopen en vaak aanbiedingen hebben. Shop dus selectief, houd je tandarts tevreden en je portemonnee ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *