Ga naar de inhoud

Liedjes en filmpjes die het tandenpoetsen voor kinderen leuk maken

Liedjes en filmpjes bij hen tandenpoetsen voor kinderen

Kinderen zover krijgen dat ze hun tanden goed poetsen is geen gemakkelijke opgave. Vaak vinden kinderen tandenpoetsen maar vervelend en vies. De ervaring leert dat wanneer tandenpoetsen voor het kind een leuke activiteit wordt, zij het beste leren hun tanden te poetsen. Leuke filmpjes (youtube) en liedjes kunnen het tanden poetsen voor het kind leuk maken, terwijl ze er ook nog eens goed van leren tanden poetsen.

Lees ook: de beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Wij raden aan de liedjes en filmpjes voor de wastafel, de plaats waar ze moeten leren tanden poetsen, af te spelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een smartphone, laptop, ipad of andere tablet. Wij raden zelf een tablet aan, bijvoorbeeld de iPad. Hieronder hebben we een aantal leuke filmpjes en liedjes verzameld die het kind motiveren de tanden te poetsen en ook nog eens educatief zijn (lees: leren goed tandenpoetsen).

Leuke liedjes

Helaas zijn er weinig leuke liedjes te vinden op Youtube. Kom jij leuke liedjes of filmpjes tegen, deel ze dan in de reacties onder dit artikel. De  volgende  liedjes zijn leuk en speciaal gemaakt om het kind te leren tandenpoetsen.

 1. Het tandenpoetslied
 2. Okki’s tandenpoetslied
 3. Poets je tanden – In De Maneschijn

Leuk filmpjes

Filmpjes zijn vaak nog motiverender en leuker voor het kind om tijdens het tandenpoetsen te kijken. Vaak krijgen ze hier ook nog goede poetsinstructies. Deze filmpjes kunnen ze elke  keer kijken tijden het tandenpoetsen om het goed te leren. Op dit moment hebben we weet van één leuk filmpje: Trammelant in tandenpoetsland.

 

De tandenborstel voor kinderen met app

beste-tandenborstel-kids-appPhilips is zich bewust van hoe moeilijk het kan zijn om kinderen goed te laten tandenpoetsen. De fabrikant heeft daarom de Philips Sonicare for Kids ontwikkeld. De tandenborstel, zijn schattige vriendje Sparkly én een speciale app leren kinderen spelenderwijs voor hun tandjes zorgen. . Behalve de veelgeprezen sonische technologie is hij onder meer voorzien van een extra zachte opzetborstel die is ontworpen om gevoelige, groeiende tanden voorzichtig te poetsen en beschermen. Maar er is nog meer. Dankzij een leuke app leren kinderen beter en langer poetsen én worden ze beloond voor geslaagde poetsbeurten. Dankzij de leuke verwisselbare stickers maak je de tandenborstel bovendien uniek voor elk kind.

Via Bluetooth kun je hem synchroniseren met een gratis ‘Sonicare for Kids’-app voor je iPhone of iPad. Op die manier breng je Sparkly tot leven. Op de telefoon of tablet geeft dit schattige figuurtje allerlei leuke tips en aanwijzingen. Doordat de tandenborstel direct in verbinding staat met de app poetst je kind zijn of haar eigen tanden én die van Sparkly.  De interactieve kindervriend wil graag schone tanden. Als hij dat niet heeft, wordt hij verdrietig. Maar door zijn korte armpjes kan Sparkly niet zelf zijn tanden poetsen. Kinderen moeten hem helpen en als ze dat doen krijgen er ze er cadeautjes voor terug. Hiermee kunnen ze Sparkly op allerlei manieren aanpassen met kleurtjes en accessoires.

De Philips Sonicare for Kids koop je hier.

3 reacties op “Liedjes en filmpjes die het tandenpoetsen voor kinderen leuk maken”

 1. Hier de song tekst van het tandenpoetslied (het filmpje), om mee te zingen of als een versje op te zeggen tijdens het poetsen:

  Je moet heel goed poetsen.
  Over al je tanden roetsen.
  Met je tandenborstel in de hand,
  Binnen-, buiten-, bovenkant.
  Je moet heel goed poetsen.
  Over al je tanden roetsen.
  Je gaat ‘s ochtends met je borstel voor de spiegel staan.
  En ‘s avonds nog een keer met je pyjama aan.
  We beginnen onder, rechts aan de kant van je wang, klaar?
  Ga maar poetsen! Heen weer heen weer heen.
  En nu de voorkant! Heen weer heen weer heen.
  En nu ga je naar links! Heen weer heen weer heen.
  Nu rechts aan de kant van je tong! Heen weer heen weer heen.
  Zet je borstel op je kiezen! Heen weer heen weer heen.
  Nu aan de andere kant (sneller) Heen weer heen weer heen.
  Je moet heel goed poetsen.
  Over al je tanden roetsen.
  Met je tandenborstel in de hand,
  Binnen-, buiten-, bovenkant.
  Je moet heel goed poetsen.
  Over al je tanden roetsen.
  Je gaat ‘s ochtends met je borstel voor de spiegel staan.
  En ‘s avonds nog een keer met je pyjama aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *