Jordan Step By Step kindertandenborstels

Jordan Step By Step kindertandenborstels

Wanneer de eerste tandjes verschijnen, kan je beginnen met poetsen bij je kindje. Jordan Step By Step tandenborstels zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen. Laat je kleintje wennen aan het poetsen speciale serie kindertandenborstels die de ontwikkeling van je kind volgen.

Wanneer starten met tandenpoetsen?

Zodra het eerste tandje verschijnt, is het aan te raden te starten met tandenpoetsen. De basis van een gezonde mond wordt namelijk in de eerste levensjaren al bepaald. Het moment waarop het eerste tandje doorkomt, verschilt per baby maar soms is dit al bij 6 of 7 maanden. Het is belangrijk bij het tandenpoetsen van de eerste tandjes een goede tandenborstel te gebruiken die de ontwikkeling van je kind en tandjes volgt.

Waarom de Jordan Step By Step tandenborstels?

Jordan biedt met Step By Step tandenborstels aan die aangepast zijn voor de baby- en kindermond. De tandenborstels hebben een klein borstelhoofd met zachte borstelharen. Het gekleurde deel van de tandenborstel geeft de aanbevolen hoeveelheid tandpasta aan. De Step By Step range bestaat uit tandenborstels voor de leeftijd step 1 (0-2 jaar), step 2 (3-5 jaar) en step 3 (6-9 jaar). De speciale kindertandenborstel zijn ergonomisch en comfortabel voor het kind, maar maken het ook jou als volwassene makkelijker jouw kindje te helpen met tandenpoetsen.

Aandachtspunten bij het tandenpoetsen

De Jordan Step 1 (0-2 jaar) is een korte tandenborstel welke voorkomt dat de tandenborstel te ver in de mond van de baby kan komen. Het handvat is ergonomisch ontworpen en heeft een goede grip. Tevens dient het handvat als bijtring voor de baby wanneer deze last van het tandvlees heeft.

De Jordan Step 2 (3-5 jaar) heeft een zacht en rond borstelhoofd welke ideaal is voor de reiniging van de melktanden. Ook deze tandenborstel heeft een ergonomische handgreep zodat het kind de tandenborstel zelf goed kan vasthouden.

De Jordan Step 3 (6-9 jaar) is ontwikkeld voor kinderen die overgaan van melktanden naar vaste tanden. Het borstelhoofd heeft 2 soorten borstelharen voor een optimale reiniging van de tanden. Tevens heeft de Step 3 tandenborstel een ‘magic tip’ die de moeilijke gebieden tussen de tanden en het tandvlees reinigt. Het handvat van deze tandenborstel heeft een goede grip voor een optimale poetsbeweging.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van gezondheid (medische apparatuur) en consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld (waaronder elektrische tandenborstels, apparatuur voor tandartsen, etc.). Als onderzoeker zoekt ze naar oplossingen die patiënten helpt hun mondgezondheid te verbeteren. Ze deelt haar ervaringen en die van haar collega's op onze website. Lees meer over Hanneke de Groot of onze website.

Deze post heeft een reactie

  1. Ik was opzoek naar een makkelijke grijpbare en kleurrijke tandenborstel. Deze Jordan’s hebben een handige grip en vrolijk design. Een geweldig tandenborsteltje dat heel goed in de hand ligt wanneer ik de tandjes wil poetsen van mijn zoontje maar dat ook heel gemakkelijk is om het hem zelf te laten vastnemen!

    Mijn tip: wel regelmatig verwisselen (net zoals je eigen tandenborstel om de 3 maanden), dus zorg dat je er op voorraad hebt liggen.

Geef een reactie

Sluit Menu