Ga naar de inhoud

Hoe voorkom je tandsteen?

tandsteen voorkomen

Vaak moet er tijdens een bezoek aan de tandarts tandsteen verwijderd worden. Dit is een vervelend maar gelukkig niet al te langdurig klusje. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen, dus hoe voorkom je het ontstaan van tandsteen? Om te beginnen is het dagelijks verwijderen van tandplak belangrijk om het ontstaan van tandsteen te voorkomen.

Wat is tandsteen precies en waarom is het vervelend?

Tandsteen is een ophoping en verharding van tandplak dat ontstaat door voedselresten en bacteriën die een laag mineralen achterlaten. Voedselresten die na een maaltijd achterblijven op je tanden hechten zich in combinatie met ons speeksel aan de tanden. Op het moment dat je je tanden niet poetst krijgt tandplak vrij spel en verandert het in de harde substantie die tandsteen is.

Tandsteen kan op verschillende manieren vervelend zijn. Ten eerste speelt het een grote rol in het geler of bruiner worden van je tanden. Doordat tandplak een veel poreuzere samenstelling heeft dan ons glazuur verandert het sneller van kleur. Het tandsteenlaagje kan ook onder het tandvlees terecht komen. Dit resulteert vaak in geïrriteerd tandvlees en gaatjes. Het is uiteraard beter om de vervelende vorming van tandsteen te voorkomen. Hier is gelukkig een eenvoudige manier voor, goed poetsen en mondverzorging.

Wist je dat: Met een tandartshaakje kun je zelf tandsteen verwijderen.

Tandsteen is makkelijk te voorkomen

Je voorkomt tandsteen het makkelijkst door dagelijks goed te poetsen, flossen en gebruik te maken van een mondwater. Hiermee verwijder je de tandplak die later in tandsteen kan veranderen. Op deze manier voorkom je bovendien de verkleuring van de tanden en voorkom je irritatie van het tandvlees. Omdat je met poetsen alleen niet alle tandplak en bacteriën tussen de tanden en kiezen verwijdert adviseren we je tevens om te flossen of een tandenstoker te gebruiken. Dit doe je dagelijks, voordat je begint met tandenpoetsen. Goed flossen of stoken met een tandenstoker is dus ook belangrijk bij het voorkomen van tandsteen. Tenslotte adviseren we je om gebruik te maken van een mondwater om de laatst achtergebleven tandplak te verwijderen.

Wij adviseren om flosdraad van Johnson en Johnson te gebruiken. Dit is sterk, hygiënisch en veilig te gebruiken in de mond. Dit flosdraad is hier te koop. Goede tandenstokers koop je hier. Mondwater geschikt voor tandplak en tandsteen koop je hier. Tenslotte is er ook speciale anti-tandsteen tandpasta te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *