Ga naar de inhoud

Hoe je tong poetsen?

Hoe tong poetsen

Last van slechte adem, een vieze smaak in je mond of een geelwitte aanslag op je tong? Gelukkig is dit meestal gemakkelijk te voorkomen en anders te verhelpen. Iedere dag even je tong poetsen als onderdeel van de dagelijkse (mond)verzorging kan goed helpen.

Hoe je tong poetsen?

Je tong poetsen heeft als doel om bacteriën die in de mond en vooral achter op de tong te verwijderen. De tong heeft een ruw oppervlak en daar leven, net als op de tanden, veel bacteriën. Deze kunnen de oorzaak van slechte adem of geelwitte aanslag zijn.

Je tong poetsen doe je als volgt:

  • Steek de tong uit de mond en blijf goed ademen door de neus.
  • Zet je tandenborstel zo ver mogelijk achter op de tong en strijk met de borstel terug naar buiten / naar het puntje van je tong. Herhaal dit een paar keer.
  • Je hoeft niet hard te drukken en kunt hiervoor het beste alleen water gebruiken.
  • Spoel je mond met water als je klaar bent.
  • Spoel de tandenborstel na gebruik goed af.
  • Gebruik je een elektrische tandenborstel? Reinig je tong dan alleen met de borstel (toestel uit).

Het kan zijn dat je een paar keer moet kokhalzen. Dit is een natuurlijke reflex en niet gevaarlijk. Je hoeft hier niet van te schrikken. Zet dan de borstel iets minder ver op je tong.

Je tong reinigen kun je met je tandenborstel doen maar er zijn ook speciale tongreinigers op de markt die nog beter hun werk doen. Dit is een goede optie als het gebruik van een tandenborstel voor het reinigen van de tong niet bevalt. Het gebruik van de tongreiniger is vergelijkbaar met wat hierboven beschreven is. Een goede tongreiniger koop je hier.

Heb je last van kokhalsneigingen tijdens het reinigen van de tong maar wil je wel de bacteriën op je tong verwijderen? Koop dan een goed mondwater. Wij raden net als tandartsen Halita mondspoelmiddel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *