Ga naar de inhoud

Hoe een tandenstoker goed gebruiken?

Tandenstokers kennen veel mensen alleen van het gebruik als er etensresten zijn achtergebleven tussen de tanden. Een tandenstoker is echter ook functioneel om dagelijks te gebruiken de ruimtes tussen de tanden vrij te maken van tandplak en tandsteen. Hieronder leggen we uit hoe je het beste een tandenstoker gebruikt

Voordelen van de tandenstoker

Hoe zorgvuldig je ook poetst, de haren van de tandenborstel komen niet zomaar tussen je tanden en je kiezen. Vaak blijven in de ruimtes tussen je tanden dan ook tandplak en bacteriën achter, die kunnen zorgen voor gaatjes (cariës), tandsteen, tandvlees problemen en een slechte adem. Met een tandenstoker kun je wel bij deze verborgen plekjes. Het regelmatig gebruiken van een tandenstoker voorkomt dus een hoop ellende, die je niet enkel voorkomt door goed te poetsen. Daarnaast versterkt dagelijks gebruik van een tandenstoker ook je tandvlees. Een tandenstoker is bovendien eenvoudig te gebruiken, makkelijker dan bijvoorbeeld flosdraad.

Verschillende soorten tandenstokers

Tandenstokers zijn er in verschillende formaten, zodat ook de kleine ruimtes makkelijk kunnen worden gereinigd. Zorg er voor dat je gebruik maakt van een officiële tandenstoker. Wij adviseren je om een houten tandenstoker te gebruiken van bijvoorbeeld het merk Jordan. Hout is namelijk zachter en vriendelijker voor het tandvlees en het glazuur. Steek niet tussen je tanden met een ander voorwerp en zorg dat je de tandenstoker niet verkeerd om gebruikt. Met hun driehoekige vorm en platte en smalle onderkant zijn goede tandenstokers dan ook anders dan de cocktailprikkers die je vaak in een restaurant tegenkomt. Ook een plastic tandenstoker doet onder voor de zachte houten variant.

Hoe een tandenstoker gebruiken?

De beste manier om te stoken is om de tandenstoker tussen duim en wijsvinger te nemen. De puntige kant is om tussen te tanden en kiezen te steken, de platte kant leg je op je tandvlees. Leg de platte kant van de stoker tegen het tandvlees en recht op de tandenrij. Duw de stoker zover tussen de tanden en kiezen, dat hij niet meer verder kan. Door de stoker vervolgens heen en weer te bewegen verwijder je de tandplak tussen je tanden en kiezen. Herhaal dit bij al je tanden en kiezen. Het kan gebeuren dat je tandvlees begint te bloeden. Dit kan geen kwaad, dagelijks gebruik van een tandenstoker maakt je tandvlees in de loop van de tijd sterker en gezonder. Gooi je tandenstoker uiteraard na elk gebruik weg zodat je altijd een frisse tandenstoker hebt.

Wij adviseren om de houten tandenstokers van het merk Jordan te gebruiken. Dit zijn sterke, flexibele, hygiënische officiële tandenstokers die veilig te gebruiken zijn in de mond. Ze zijn hier te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *