Ga naar de inhoud

Expert: Hanneke de Groot

Hanneke studeerde in 2008 af als Industrieel ontwerper met de specialisatie medisign. Vanaf 2016 schrijft ze als expert op het gebied van gezondheid (medische apparatuur) en consumenten lifestyle voor tandenpoetstips.nl

Opleiding

Technische Universiteit Delft
BSc Industrieel Ontwerpen
MSc Integrated Product Design
Specialisatie: medisign
2003-2008

Specialisme

Specialist in medische apparatuur voor mondgverzorging

Ervaring

Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt Hanneke als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld (waaronder elektrische tandenborstels, apparatuur voor tandartsen, etc.). Hanneke specialiseerde zich aan de Technische Universiteit Delft in product design en medisign. Bij medisign ligt de focus op ontwerpen voor de medische apparatuur. Als onderzoeker zoekt ze naar oplossingen die patiënten helpt hun mondgezondheid te verbeteren. Ze deelt haar ervaringen en die van haar collega’s op onze website.

Delen van geleerde lessen

Hanneke is onderzoeker bij een grote multinational. Haar drijfveer is mensen gezond houden. Technologie en slim ontworpen apparaten op basis van een gefundeerde wetenschappelijke basis met een praktische insteek helpen daar bij. Binnen de multinational is ze sinds 2016 verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe elektrische tandenborstels en mond douches. Ze heeft daarvoor uitgebreid onderzoek verricht naar de oorzaken van problemen met tanden en het gebit. Het contact met zowel tandartsen als patiënten heeft Hanneke doen besluiten haar ervaringen te delen op deze website. Met het breed ontsluiten van de oorzaken van problemen en de wijze waarop bezoekers ze op kunt lossen hoopt ze een steentje bij te dragen aan de gezondheid van mensen.

Andere werkzaamheden

Binnen haar werkzaamheden is het gebruikelijk een breed kennisgebied als onderzoeker op te bouwen. Hanneke heeft hiervoor onder andere gewerkt als onderzoeker op de pannen, keukenapparatuur- en gerei divisie van de multinational. De directe link met deze divisie en haar huidige werkzaamheden is gezondheid. Gezond koken en eten heeft namelijk een sterke relatie met een gezond gebit.

Hanneke schrijft op persoonlijke titel. Haar berichten hebben een wetenschappelijke achtergrond, zoals vereist door onze missie en waarden.

1 reactie op “Expert: Hanneke de Groot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *