Ga naar de inhoud

Duurzame en milieuvriendelijke tandenborstels

Duurzame tandenborstels

We moeten zuinig zijn op onze aarde, het is de enige planeet die we hebben. Helaas is niet iedereen zich er van bewust hoeveel schade wordt berokkend door het dumpen van plastic. Vooral de dieren in de oceanen worden ernstig beschadigd door de grote hoeveelheden plastic die rond dwarrelen in het water. Hele eilanden van plastic drijven in het water. Plastic tandenborstels zijn een van de vele schadelijke ronddrijvende voorwerpen. Al dat plastic is slecht voor het water zelf, de dieren die in de oceanen leven en de scheepvaart. Het is daarom enorm belangrijk om je steentje bij te dragen aan het milieu.

Een ecologische tandenborstel gebruiken zal niet leiden tot een revolutie in de wereld. Maar elk beetjes helpen. Met een duurzame en milieuvriendelijke tandenborstels lever je een bijdrage aan een beter en schoner milieu. Deze tandenborstel zijn gemaakt van bijvoorbeeld hout, bamboe of (ander) gerecycled materiaal. De houten f bamboe tandenborstels zijn vaak afbreekbaar (composteerbaar) en op een eerlijke manier ontwikkeld. Het lijkt misschien een kleine bijdrage, maar hoe meer mensen kiezen voor een milieuvriendelijke tandenborstel, hoe beter dit zal zijn voor onze aarde.

Wat zijn de voordelen van milieuvriendelijke tandenborstels?

Naast dat de duurzame varianten beter zijn voor het milieu, zijn er nog meer redenen om te kiezen voor deze 100% afbreekbare eco tandenborstels. Ten eerste werken deze tandenborstels net zo goed als gewone tandenborstels. Jouw mondhygiëne zal dus niet lijden onder een duurzamere keuze. Daarnaast zijn deze tandenborstels niet veel duurder in vergelijking met reguliere tandenborstels. Ook worden deze milieuvriendelijke tandenborstels op een eerlijke manier geproduceerd. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een bamboe tandenborstel, kun je er gerust van zijn dat dit bamboe geïmporteerd wordt uit gebieden met een overvloed aan bamboe.  Vaak komt een deel van de opbrengst de lokale bevolking ten goede. Naast een milieuvriendelijke tandenborstel is dit dus tevens een eerlijke tandenborstel.

Kies nu voor een duurzame en milieuvriendelijke tandenborstel

Het milieu en klimaatverandering zijn hot topics op het moment, en om een reden: wanneer we nu niets doen, kan dit leiden tot onomkeerbare schade aan onze planeet. Kies daarom nu voor een milieuvriendelijke en duurzame tandenborstel, zodat je ook op deze manier een bijdrage levert aan een beter milieu. De tandenborstel zijn veelal gemaakt van uit duurzame bronnen verkregen hout of bamboe. Ook voor de borstelharen wordt natuurlijk materiaal gemaakt. Geheel plastic vrij. En dit zonder in te boeten op het gebied van je mondhygiëne. Kijk daarom hier welke mogelijkheden er zijn in hout of bamboe. Een kleine opsomming:

  • Bamboe tandenborstel met bio-plastic haren. Bamboe groeit snel en kan meerdere keren per jaar duurzaam geoogst worden. Het is  van nature anti-bacterieel waardoor er minder tot geen pesticiden en andere hulpmiddelen nodig zijn tijdens het kweken. De anti-bacteriele werking heeft ook voordelen in de toepassing als tandenborstel.
  • Houten tandenborstel met varkensharen.
  • Tandenborstel van gerecycled plastic
  • Tandenborstel waar je alleen de borstelkop van vervangt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *