De beste tandpasta voor elektrische tandenborstels

De beste tandpasta voor elektrische tandenborstels

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de beste tandpasta is voor poetsen met een elektrische tandenborstel. Poetsen met een elektrische tandenborstel is vaak net even wat anders dan poetsen met een normale tandenborstel. Zo moet je met een elektrische tandenborstel zelf geen schrob / poetsbeweging meer maken en wordt het meeste werk voor je gedaan. Kun je echter nog wel dezelfde tandpasta gebruiken als bij een normale tanden borstel of heb je een speciale tandpasta nodig voor een elektrische tandenborstel?

Lees ook: wat is de beste tandpasta?

Speciale tandpasta voor elektrisch poetsen?

Je hebt geen speciale tandpasta nodig wanneer je poetst met een elektrische tandenborstel. Je kunt hiervoor precies dezelfde tandpasta gebruiken als voor een normale tandenborstel. Je kunt er vanuit gaan dat elke tandpasta die je in de winkel kunt kopen geschikt is voor gebruik met een elektrisch apparaat. Dat komt omdat een elektrisch apparaat namelijk precies hetzelfde als dat je handmatig zou doen. In plaats van met de hand heen en weer bewegen doet de tandenborstel dat voor je, door middel van een roterende of oscilleren (heen en weer bewegen). Met slechts een beetje tandpasta (een hoeveelheid ter grote van een erwt) gaat de tandpasta in je mond schuimen en verwijdert het samen met de borstelharen de meeste tandplak van je tanden.

Lees ook: top 3 beste elektrische tandenborstels

De beste tandpasta

Je hebt dus geen speciale tandpasta nodig. Wel zitten er verschillen in de tandpasta die te koop is in de winkel. Een goede tandpasta heeft voldoende fluoride, voldoende schuurmiddel (maar niet te veel!), geeft niet te veel en niet te weinig schuim en heeft een frisse smaak. Wij hebben Elmex anti cariës als beste tandpasta getest. Elmex bevat meer dan voldoende fluoride, reinigt goed en heeft een prettige smaak. Deze tandpastas is zeer goed geschikt voor gebruik met een elektrische tandenborstel. Ons advies? Wij raden je voor dagelijks gebruik Elmex anti-cariës tandpasta aan.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van gezondheid (medische apparatuur) en consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld (waaronder elektrische tandenborstels, apparatuur voor tandartsen, etc.). Als onderzoeker zoekt ze naar oplossingen die patiënten helpt hun mondgezondheid te verbeteren. Ze deelt haar ervaringen en die van haar collega's op onze website. Lees meer over Hanneke de Groot of onze website.

Geef een reactie

Sluit Menu