Ga naar de inhoud

De beste kleefpasta voor je kunstgebit [2024]

beste kleefpasta kunstgebit

Heb jij een kunstgebit? Kleefpasta zorgt ervoor dat jouw kunstgebit vast blijft zitten, niet snel los komt tijdens normale dagelijkse activiteiten en je met zelfvertrouwen kunt lachen, praten en eten. Wij selecteerden de beste kleefpasta voor je kunstgebit.

Waarom kleefpasta gebruiken?

Wanneer je een kunstgebit draagt, wil je dat deze comfortabel zit en je geen zorgen hoeft te maken of het gebit wel goed vast blijft zitten. Kleefpasta vult de ruimte op tussen het kunstgebit en de slijmvliezen. Wanneer er weinig ruimte is, kan er een kleefpoeder gebruikt worden.

Belangrijk is dat het kunstgebit goed aansluit op het gebit. Vervolgens kun je met kleefpasta het kunstgebit dagelijks goed vastplakken. Bij de meer moderne of bepaalde typen kunstgebitten is gelukkig niet altijd meer kleefpasta meer nodig. Soms kan de tandarts geen nieuw kunstgebit geven en wordt kleefpasta een oplossing voor de lange termijn. Gelukkig hoeft het gebruik van kleefpasta niet vervelend te zijn.

Wat is de beste kleefpasta voor je kunstgebit?

Veel gebruikte kleefpasta’s zijn Fixodent, Corega, Fittydent en Dentofix. De keuze voor een kleefpasta is afhankelijk van het gebruik en de smaak. Probeer daarom een aantal merken uit zodat je ervaart welke kleefpasta het prettigst en beste werkt voor jouw kunstgebit. Wij hebben goede ervaringen met / vinden de beste kleefpasta die van Fixodent. De pasta van dit merk heeft bijna de hele dag een zeer goede hechtingskracht en een frisse smaak.

Fixodent Plus Dual Power
10x sterkere fixatie t.o.v. geen kleefpasta en houdt het kunstgebit veilig op zijn plaats Geeft u dankzij het uitzonderlijke fixatievermogen de vrijheid om alles te eten wat u maar wilt Fungeert als een kussentje tussen tandvlees en kunstgebitten, voor een persoonlijke pasvorm Gemakkelijk aan te brengen in dunne strips, dankzij de standaard doseertuit De smaakvrije formule heeft geen invloed op de smaak van voedsel Geschikt voor volledige en gedeeltelijke kunstgebitten

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,20)

Een goedkoper maar nog altijd zeer degelijk alternatief is de Corega Free Kleefcrème:

Corega Free Kleefcrème voor het kunstgebit
Corega Free kleefcrème voor kunstgebitten geeft de hele dag een stevige houvast voor een comfortabele fixatie die voedselresten helpt buiten te houden. Corega Free is geformuleerd om u een houdkracht te geven die een hele dag aanhoudt en heeft een neutrale smaak zodat het product het genot van uw maaltijden niet in de weg staat.

Hoe gebruik je een kleefpasta?

Kleefpasta werkt het beste op een droog kunstgebit. Breng een dun streepje kleefpasta aan in de ‘geul’ van het kunstgebit. Voorkom dat de kleefpasta op de rand van het kunstgebit komt. Hierdoor komt de kleefpasta in aanraking met de slijmvliezen waar smaakpapillen zitten en je dus een naar smaakje proeft. Het is aan te raden de eerste 15 minuten na aanbrengen van de kleefpasta niet te eten en te drinken. Hoe lang de kleefpasta blijft zitten, is afhankelijk per persoon. Neem daarom altijd een tube kleefpasta mee voor onderweg.

Corega Free kleefcrème voor kunstgebitten geeft de hele dag een stevige houvast voor een comfortabele fixatie die voedselresten helpt buiten te houden. Corega Free is geformuleerd om u een houdkracht te geven die een hele dag aanhoudt en heeft een neutrale smaak zodat het product het genot van uw maaltijden niet in de weg staat.

11 reacties op “De beste kleefpasta voor je kunstgebit [2024]”

 1. Ik gebruik dat merk al jaren, al moet ik wel eerlijk zeggen dat ook de andere genoemde merken gewoon goed hun werk doen en niet slecht zijn. Volgensmij maakt het dus niet zoveel uit welk merk je koopt…

 2. Beetje jammer dat je nu net het merk noemt waar zink in zit, is niet zo gezond…
  Corega heeft bijv. kleefpasta zonder zink

 3. Ik vind het alleen maar slechter geworden die Kukident/fixodent. Zes jaar geleden zat het de hele dag als een huis… nu na elke maaltijd en een paar drankjes ( koffie/cola/vruchtensap/thee) , begint het al los te zitten. Ik moet drie keer per dag plakken, vreselijk! Ze hebben een aantal ingrediënten eruit gehaald of minder erin omdat het “goedkoper” was om te fabriceren denk ik… zoals met veel producten gebeurd om kosten voor de fabrikanten te besparen, zodat je het meer malen aan moet schaffen ook 🙁 Het is véél slechter en ik hoop dat er eens weer een geheel ander merk komt die inderdaad een hele dag stevig blijft zitten/plakken… want het is niet meer het product wat het 6 jaar geleden was…

 4. Binnenkort krijg ik voor de 1e keer een kunstgebit en ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van anderen. Zowel naar jullie ervaringen inzake gewenning van een kunstgebit (praten, smaak, kauwen,…) als naar jullie mening over en ervaringen met kleefpastas en of -poeders. Wat zijn de do’s en don’ts ??? Want het zal een hele aanpassing voor me zijn en ik zit als groentje inzake deze materie met een hele hoop vragen

 5. Persoonlijk ben ik helemaal niet tevreden over dit merk, voor iedere maaltijd moet ik het gebruiken en zodra ik iets eet of drink gaat de gel naar mijn keel wat een zeer ongemakkelijk en vies gevoel heeft. Poeder vind ik persoonlijk nog minder goed.

   1. Fixodent professional werkt perfect. Ik gebruik het alleen bij mijn ondergebit. Mij bovengebit heb ik geen klachten meer. Heb nu 20 maanden kunstgebit. En goede tandprotheticus die mij helpt als er problemen zijn. Het kost veel tijd te wennen aan kunstgebit.

    1. Na 2 kopjes koffie gaat het al los zitten ik heb nu kleefstrips ontdekt dit blijft na 3 koffie warm eten frisje en koffie en broodmaaltijd nog steeds vast vanmorgen half 9 geplakt nu 18.40 gaat het iets losser zitten. Top fittydent kleefstrips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *