Ga naar de inhoud

3 tips voor het wit houden van je tanden

tanden wit

De meeste mensen streven naar een rij met stralend witte tanden. Toch is dit helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben nou simpelweg gewoon een minder goed gebit, dit kan er ook voor zorgen dat tanden sneller geel worden. Dit kan erg frustrerend zijn, juist omdat tanden zo belangrijk zijn voor onze uitstraling. We associëren een nette rij met witte tanden met schoonheid en frisheid. Toch is de hollywood smile die we steeds vaker tegenkomen op sociale media geen reëel beeld van hoe het echt is. Eigenlijk heeft niemand spierwitte tanden. Wel zijn er veel verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden om je tanden zo wit mogelijk te houden. We hebben een paar belangrijke aspecten voor je op een rijtje gezet.

Poetstechniek

Als je je tanden zo wit mogelijk wilt houden dan is het van belang dat je goed en regelmatig poetst. Dit klinkt erg vanzelfsprekend, toch zien we dat ook veel mensen hier niet genoeg tijd in investeren. Dit is natuurlijk enorm zonde, omdat het zo belangrijk is voor een goed en sterk gebit. Over het algemeen raden we je aan om ernaar te streven om je tanden twee minuten te poetsen per beurt. Daarnaast raden tandartsen vaak om twee tot drie keer per dag te poetsen. Het is niet zo dat gaatjes en vergeling van tanden voorkomen worden wanneer je je aan de tijdsduur van twee minuten houdt. De poetstechniek is veel belangrijker. Zo raden we je aan om iedere tand afzonderlijk te poetsen. Daarnaast is een goede verzorging van het tandvlees ook van belang. Je kunt het tandvlees zachtjes met je tandenborstel masseren.

Voedingsmiddelen

Naast de poetstechniek hebben bepaalde voedingsmiddelen ook een grote invloed op de kleur van onze tanden. Dit komt met name door de kleurstoffen die in ons eten en drinken zitten. Over het algemeen zijn koffie, thee en rode wijn de grootste boosdoeners. De tannine in deze dranken zorgt ervoor dat het glazuur van onze tanden wordt aangetast. Daarnaast zijn suikers ook funest voor het glazuur. We raden je dus aan om niet te veel voedsel te eten of te drinken die veel suikers of kleurstoffen bevatten.

Drink regelmatig water

Een handige tip is om na iedere keer dat je iets eet een glas water te drinken. Dit is niet alleen goed om gehydrateerd te blijven, maar dit zorgt er ook voor dat alle zuren en bacteriën die in ons voedsel zitten de mogelijkheid niet krijgen om het glazuur te beschadigen. Of in ieder geval in mindere mate, omdat je het meeste wegspoelt met water. Het kan dan ook handig zijn om dit trucje op te nemen in je routine.

Blijf je toch onzeker over je tanden? Dan kun je ervoor kiezen om je tanden zelf te bleken. Thuis tanden bleken is erg eenvoudig en een goede manier om je zelfvertrouwen net die extra boost te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *