/ Verzorging / De beste tandpasta – 10 producten getest

De beste tandpasta – 10 producten getest

Er zijn vele verschillende tandpasta’s te koop in de winkel, maar welke poetst het beste, heeft de lekkerste (na)smaak en is het fijnst in gebruik? Wij zochten het voor je uit.

Wat is een goede tandpasta

Tandpasta is noodzakelijk om het gebit goed te kunnen reinigen. Door te poetsen met tandpasta wordt het gebit beter gereinigd dan wanneer er alleen met water wordt gepoetst. Een goede tandpasta moet voldoen aan een aantal eigenschappen. Ten eerste moet het stof(fen) bevatten die gaatjes en tandvleesproblemen kunnen voorkomen of genezen. De bekendste stof is fluoride, dat helpt gaatjes voorkomen. Daarnaast moet een goede tandpasta aanslag verwijderen en indien mogelijk de tanden witter maken, zonder dat tand of kies teveel slijt of aangetast wordt. Tenslotte moet tandpasta zorgen voor een frisse adem en schone mond.

Met deze eigenschappen in het achterhoofd hebben we een groepje testgebruikers gevraagd om tandpasta van de bekende merken te beoordelen. Zij beoordeelden elk individueel de tandpasta op smaak, poetsgemak en poetsresultaat. Elke tester heeft een score / cijfer gegeven en het gemiddelde daarvan zie je gerangschikt in onderstaande uitslag.

De test uitslag

1. Elmex anti-caries schoorde een 8,1 in onze test en komt als beste tandpasta uit de bus (Hier te koop)
2. Prodent cool mint kreeg van de testers een 7,8
3. Oral B 1-2-3 kreeg een 7,5 (Hier te koop)
4. Sensodyne Fresh Mint werd beloond met een 7,3
5. Aquafresh Freshmint verdiende een 7,3
6. Zendium classic scoorde een 7,3
7. Colgate werd gereviewd op een 7,0
8. Lidl kreeg van in de review een 6,9
9. Parodontax kreeg een 6,2 van de testers
10. Albert Heijn tandpasta coolmint kreeg nipt een voldoende met een 6

De overduidelijke winnaar met een 8,1 uit de review van het testpanel is dus Elmex. Deze tandpasta heeft een milde smaak en wordt door bijna alle testpersonen als prettig ervaren. Ook het schuim verhoudt zich ten opzichte van de andere geteste merken prima. Niet te veel schuim en niet te weinig. De Elmex tandpasta zorgt bovendien voor een heerlijke frisse adem, bevat voldoende fluoride en heeft een voldoende reinigende werking om tandplak, koffie en rookaanslag te verwijderen. Alleen op dat laatste punt scoren de nummers 2 en 3 uit de test iets beter. Elmex anti cariës koop je hier.

Overige opmerkingen

Wat tevens uit onze test naar de beste tandpasta naar voren is gekomen, is dat wat het beste is, ook afhangt van de kwaliteit van het gebit van de gebruiker. En van zijn leefgewoonten. Rookt je? Dan is een tandpasta die wat extra schuurmiddel bevat aanbevolen. Kijk dus naar je leefgewoonten en je gebit, en schaf daar de juiste tandpasta voor aan. Vooral goed lezen waarvoor de tandpasta is bedoeld, is ons advies.

Daarnaast is het nog belangrijk om te weten dat tandpasta’s pas in Nederland worden toegelaten als ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Daardoor weten we dat ieder merk, ook in goedkope winkels, aan de minimumeisen voldoet.

0 PLAATS REACTIE
Review
De beste tandpasta – 10 producten getest
1.8 (35.79%) 19 votes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *